صادرات سفال ایرانی می تواند سود زیادی را برای بازرگانان به ارمغان بیاورد به شرطی که به تبلیغات و برند بودن در این زمینه دقت کنند.
صادرات ظروف سفالی
قبل از اینکه به بحث اصلی برسیم، ببینیم آیا به بیش از 50 یا 60 یا حتی 200 سال پیش برمی گردیم یا خیر. آیا می توانیم سفال های ایران و سایر صنایع دستی رایج را ببینیم؟ چندی پیش، این ظروف مطمئناً یکی از کالاهای اصلی معامله بین بازرگانان ایران و سایر کشورها بودند و قرار بود سود قابل توجهی برای ایران داشته باشند.
ویژگی اصلی ظروف سفالی ایران
ویژگی اصلی سفال ایرانی مانند انواع صنایع دستی زیبایی و نقوش آن است که با توجه به قدمت و فرهنگ ایران زمین از اهمیت بیشتری برخوردار است، تولید این ظروف مسی امروزه نیازمند دانش، تجربه و مهارت و حوصله است که تنها هنرمندان ایرانی هستنداین روند باعث شده است کپی برداری از این ظروف در دنیا بسیار سخت شود، اما متاسفانه در سال های اخیر نتوانستیم از این دانش و فناوری برای کسب درآمد استفاده کنیم.
اگر بخواهیم صادرات سفال درجه یک ایران را مورد بحث و برنامه ریزی قرار دهیم باید بازار جهانی را بدانیم، امروزه دو نوع سفال در ایران وجود دارد که در دنیا تولید و عرضه می شود.
بزرگترین وارد کننده های ظروف سفالی
در رابطه با این کانتینرها، امروزه بالغ بر 1.6 میلیارد دلار خرید و فروش در دنیا وجود دارد و بزرگترین کشورهای خریدار این محصولات آلمان، آمریکا، انگلستان، فرانسه و تمامی کشورهای برتر دنیا هستند.
بازار بین المللی خاورمیانه امروز 85 میلیون دلار برای ظروف سرامیکی بدون لعاب و بیش از 100 میلیون دلار حجم برای ظروف سفالی دارد که بزرگترین واردکنندگان سفال در عراق، امارات، ترکیه، عربستان سعودی، کویت و قطر هستند.
اگر به بازار حوزه CIS نگاه کنید، متوجه می شوید که این کشورها که بزرگترین آنها روسیه است، سالانه 30 میلیون دلار سفال بدون لعاب اما بیش از 190 میلیون دلار ظروف لعابدار وارد می کنند و ما مجبوریم بررسی کنید آیا کشورهایی که بیشترین واردات را در این کشورها دارند مانند روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان و ارمنستان می توانند مشتری کالاهای ما باشند؟ آیا می توانیم به آنها سفال در انواع لعاب دار و بدون لعاب بفروشیم؟
سهم کشورهای حوزه آ.ث.آن در خرید ظروف سفالی
کشورهایی که در ATN سال گذشته کشورهای بسیار در حال رشدی بودند، امروز به یکی از قطبهای اقتصادی بزرگ جهان تبدیل شدند و به یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان که امروزه در کشورهای AETH میبینیم، که در سالهای گذشته تعداد قابل توجهی از واردات را به ثبت رساندهاند، تبدیل شدهاند.
ظروف سفالی سنگاپور، مالزی و سر کانتینرهای ویتنامی در سال 2018 حدود 30 میلیون دلار برای خرید ظروف بدون لعاب و بالغ و 60 میلیون دلار برای واردات ظروف لعاب دار هزینه کردند.
صادرات تجار ایرانی در ظروف سفالی
به نظر شما ایران در یک سال اخیر چقدر در معرفی و صادرات سفال موفق بوده است؟ متأسفانه تجار و تولیدکنندگان ایرانی انواع ظروف سرامیکی لعابدار در یک سال گذشته عموماً توانستند کمتر از نیم میلیون دلار صادرات داشته باشند که رقم بسیار پایینی است، عددی که می توانستیم آن را چند صد برابر کنیم.
امروزه بازارهای عرضه کننده سفال ایران کشورهایی مانند عراق و امارات هستند که بازاری اشباع شده هستند.
اما ما بازارهای رو به رشدی مانند روسیه و کشورهایی مانند ازبکستان، ارمنستان، و اکثر کشورهای خاورمیانه مانند عمان، قطر و کویت داریم که هر کدام در رابطه با این محصول خوب عمل کرده اند..
ویژگی های ظروف سفالی که در ایران تولید می شوند
سفالهای تولید شده در ایران دارای ویژگیهای بسیار ویژهای است، هم از نظر زیبایی و هم فرهنگی که باعث میشود در کشورهایی که قصد خرید سفال را دارند به دست ما برسد.
امروزه در اکثر شهرهای کویری ایران مانند همدان، سمنان، بخشی از بلوچستان، خراسان جنوبی و سایر نقاط ایران، انواع سفال با توجه به تمدن آن منطقه در سال های گذشته سفالهای متفاوتی تولید می شود.
هرکس که متخصص در این زمینه می داند کیفیت کار و ایده به کار رفته در تولید سفال لاله جین با سفال کرمان و حتی بلوچستان و گناباد متفاوت است، می توان از این فرهنگ گسترده و متنوع ایران در تولید سفال استفاده کرد ظروف سفالی و تولید انواع محصولات لعابدار و بدون لعاب برای مردم کشورهای مختلف عرضه کرد.
چگونه صادر کنیم؟ برای فروش ظروف سفالی چه کار کنیم؟
شما بازارها را می شناسید و متوجه می شوید که چه بازار خوبی در خاورمیانه است؟ آیا توجه کرده اید که ما کمترین توجه را به کشورهای مستقل مشترک المنافع و اروپای شرقی داشته ایم؟ متوجه می شوید که کشورهای A.C.N. می تواند منبع پولی برای ما باشد و می توانیم سفال صادر کنیم.
برای خرید این ظروف زیبا و دوست داشتنی فرم داخل سایت را پر کنید تا مشاوران با شما ارتباط بگیرند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.